اگر میخواهید صادرات کالا به کویت به ویژه صادرات خرما به کویت انجام دهید باید در نظر داشته باشید که کویت به دلیل اینکه اقتصاد آن بر پایه یک محصول یعنی نفت و سوختهای فسیلی می باشد، نیازمند واردات کالاهای مختلف ازجمله محصولات خوراکی و غذایی است. زیرا کمتر از یک درصد صادرات آن را محصولات کشاورزی فراگرفته اند. پس بسیار نیازمند است که کشور های خاورمیانه نیاز خوراکی کشورش را بر طرف کنند.
پس این بهترین موقعیت برای صادرات خرما به کویت از ایران به حساب می آید. اما باید در نظر داشته باشید که بهترین و باکیفیتترین کالاها به این کشور صادر میشوند پس ما باید صادر کننده خرما به کویت با بهترین کیفیت باشیم. از کشورهای مهم صادر کننده خرما به کویت، کشور هایی مانند آمریکا، چین، کره، ژاپن، عربستان و هند را می توان نام برد.
پس لازم است برای صادرات خرما به کویت اطلاعات کافی داشته باشید. تا برای موفقیت در تجارت مسیر آسانی پیش روی شما قرار گیرد.

شرایط صادرات خرما به کویت
کویت کشوری با اکثریت مسلمان اهل تسنن می باشد. که بیشتر این جمعیت 4 میلیونی ساکنان غیر بومی هستند.
بیشتر صادرات کویت را محصولات نفتی و سوختهای فسیلی نفتی تشکیل دادهاند. بیشتر این کالاها به کشورهایی مانند عراق، چین، هند، امارات متحده عربی، ایالاتمتحده آمریکا، پاکستان، قطر، عمان، ترکیه و ایران صادر میگردد.
تولید ناخالص داخلی کویت حدوداً 141 میلیارد دلار تخمین زده شده است. مهمترین محصولات کشاورزی آن شیلات و مهمترین محصولات صنعتی و معدنی آن سیمان و مصالح ساختمانی به شمار می آید.
مهمترین اقلام وارداتی به کویت به ترتیب به میزان واردات عبارتاند از:
1-محصولات و تجهیزات مکانیکی
2- تجهیزات حملونقل و مصالح کشتیسازی (ماشینآلات، راکتورهای هستهای)
3- تجهیزات برقی و الکترونیکی
4-وسایل نقلیه غیر از راهآهن
5- محصولات و مواد خوراکی و غذایی
6- سکه فلزات گرانبها و قیمتی (محصولات از آهن یا فولاد مروارید، سنگهای قیمتی، فلزات)
7-محصولات دارویی
8- دستگاههای نوری، عکس، فنی، پزشکی
9- روغنهای ضروری، عطر، مواد آرایشی، لوازم بهداشتی
10- پوشاک، بافتنی یا قلاببافی
11- کاغذ و مقوا، مقالات کاغذ، کاغذ و تخته
آمار صادرات ایران به کویت در چند سال اخیر
ایران تا قبل از سال 2018 کمترین میزان صادرات را به کویت داشته است. اگرچه که پس از سال 2018 نیز جهش بزرگی در این میزان صادرات رخداده است اما این آمار و ارقام به نسبت کل صادرات به کویت ناچیز به حساب می آید. پس با توجه به رونق نداشتن کشاورزی در این کشور و نزدیکی موقعیت جغرافیایی ما به کویت، بهترین موقعیت برای تجارت و ایجاد پل ارتباطی به شمار می آید.
کالاهای صادراتی به کویت
حال که با برخی از ویژگیهای این کشور آشنا شدید بهتر است به موضوع اصلی وارد شویم. بهاینترتیب تجار و بازرگانان ایرانی بهتر میتوانند برای صادرات به ویژه صادرات خرما به کویت و سایر انواع کالاهای صادراتی و انتخابی خود تصمیم بگیرند.
ازجمله مهمترین کالاهایی که طبق آمار سال 2018 از ایران به کویت صادر شده است عبارتاند از:
1- کالاهای معدنی مانند سیمان، گچ، آهک و سنگ
2- محصولات کشاورزی و سبزیها
3- آهن و فولاد
4- مواد غذایی دریایی
5- گوشت جانداران زنده مانند گوسفند
6- میوه و مرکبات
7- غلات و محصولات لبنی
8- محصولات فرهنگی و هنری
حال شاید این سؤال برای شما هم به وجود بیاید که سایر کشورهای دیگر هم ممکن است شرایط صادرات و وارداتی مشابه کویت را داشته باشند. اما چرا کویت یکی از بهترین گزینهها به حساب می آید؟
پاسخ سؤال شما این است که کویت، کشوری شیخنشین و با کمترین حواشی سیاسی می باشد. کویت همچنین دارای بندرهای بسیاری هست که برای مبادلات کالاها بسیار حائز اهمیت هست. موقعیت جغرافیایی که نسبت به ایران دارد و همچنین ارتباطات بسیار قوی با برترین تجار بینالمللی و دسترسی به اینگونه افراد موفق و وجود و افزایش افراد ایرانی مقیم کویت در آنجا میتواند دلایل مناسب و قانعکنندهای برای این مبادلات باشد.
کویت یکی از امنترین و ثروتمند ترین کشورهای خاورمیانه با داشتن مرزهای دریایی با کشورمان می باشد.
ملزومات قانونی و مقرراتی برای صادرات به کویت
1- گواهی مبدأ به همراه سایر اسناد تجاري براي ترخیص محمولات ارائه شود.
2- کارت بازرگانی توسط وزارت بازرگانی و صنایع کویت فقط براي اتباع و شرکتهای کویتی صادر میشود.
3- افرادی که تمایل به ایجاد شرکتهای مشترک با اتباع کویتی دارند میتوانند تا حداکثر 49 درصد سهام با اتباع کویتی شرکت مشترک ایجاد کنند.
4- ازآنجاییکه فقط شرکتهای کویتی و یا شرکتهایی که در کویت به ثبت رسیدهاند اجازه واردات دارند پس اتباع خارجی باید برای واردات کالا با یک تبعه کویتی اقدام به صدور کالا کنند.
5- لازم به ذکر که در امور تجاري و گمرکی، کشور کویت از سیاستهای اتحادیه عرب بهویژه شورای همکاری خلیجفارس تبعیت میکند.
6- حدوداً 400 نوع کالا که بیشتر آنها مواد غذایی هستند از حقوق گمرکی معاف بوده و نقلوانتقال هر نوع ارز خـارجی در بـازار، آزاد است.
7- استانداردهای کویت طبق استانداردهای شوراي همکاري خلیجفارس رعایت گردد.
8- واردات تجهیزات و ماشینآلات صنعتی نیاز به اخذ مجوز صنعتی دارد.
9- واردات گوشت و فرآوردههای آن تنها با رعایت اصول و دستورالعملهای خاص امکانپذیر است.
10- کلیه محصولات غذایی تنها پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت کویت قابلیت ترخیص کالا دارد.
11- کالاهایی که داراي نماینده رسمی براي واردات در کویت و دارای قرارداد نمایندگی مربوطـه در اتـاق بازرگـانی کویت به ثبت رسیده باشد هستند، صرفاً و انحصاراً توسط همان شرکت کویتی داراي نماینـدگی از شـرکت صـادرکننده، اجازه ورود و ترخیص در کویت را خواهند داشت.
12- درج تمامی مشخصات کالا ازجمله نوع محصول، ترکیبات، اطلاعـات شـرکت تولیدکننده، تـذکرات ضـروري مربـوط بـه مـصرف و یـا نگهداري، تاریخ تولید و تاریخمصرف (به زمان میلادی) به زبان عربی الزامی می باشد.
13- رعایت محدودیتهای دوره مانده به انقضای تاریخ مجاز برای مصرف جهت عرضه در شبکه توزیع الزامی می باشد.
صادرات خرما به کشور کویت
باوجوداینکه کویت خود یکی از تولیدکنندگان خرما محسوب می شود، اما واردات خرما نیز به کشور خود دارد. اکثر کشورهای آسیای میانه متقاضی واردات بسیار زیاد خرما هستند اما میزان صادرکنندگان خرما در جهان بسیار کمتر از میزان تقاضا است. صادرات خرما به خارج از کشور برای ایران و سایر کشورها میتواند بسیار پرسود باشد. این در حالی است که قیمت خرید شده در خارج برای ایران 90 سنت بوده پس شما نیز میتوانید بهعنوان صادرکننده خرما وارد دنیای تجارت در کویت شوید. البته هرگز فراموش نکنید که بیشتر، کالای باکیفیت موردپذیرش می باشد و کالای شما باید تحت استانداردهای خاص تولید و با بستهبندی مناسبی عرضه و صادر گردد. درگذشته بیشتر تجار خوزستانی و بوشهری توانایی و تمایل به صادرات خرما را داشتند. اما با گسترش روزافزون روابط تجاری با کویت، تجار مختلفی وارد صادرات کالاهای مختلف به این کشور شدهاند به ویژه صادرات خرما به کویت توسط ایران انجام می شود.
میزان صادرات خرما از ایران به کویت
در بین خرماهای تولیدشده در ایران خرمای ” کیکاب” در بازار جهانی ۱۳ هزار و ۱۸۸ تن سهم دارد یعنی چیزی معادل ۱۱ میلیون و ۸۶۷ هزار و ۱۴ دلار به ۲۶ کشور ازجمله کویت صادر میشود. درواقع سه کشور اصلی واردکننده خرمای کبکاب از ایران عبارتند از قزاقستان، اکراین و عراق و کویت است.
مزایای صادرات میوهها مانند خرما به کویت
1- صادرات میوهها به ویژه صادرات خرما به کشورهای مختلف ازجمله کویت به علت ارزان بودن و مقرونبهصرفه بودن بسیار سودآور می باشد و همین قیمت کم تولید اولیه میوه است که باعث میشود که بقیه هزینههای دخلوخرج تأثیر چندانی در سود خالص نداشته باشند.
2- ایران به دلیل کم بودن مسافت مرز دریایی با کویت و کاهش هزینههای حملونقل بسیار حائز اهمیت و گزینه مناسبی به حساب می آید.
3- کویت دارای بانکهای معتبر جهانی برای نقلوانتقال پول می باشد.
4- ازآنجاییکه به صادرات میوه مالیاتی تعلق نمیگیرد و به هر میزان میوه میتوان به این کشور وارد کرد، این خود یک مزیت محسوب میشود.
نتیجه گیری
پس همانطور که متوجه شدید صادرات خرما به کویت مزایای بسیاری دارد و بسیار سودآور است. شرکتهای مختلفی صادرات خرما به کویت را بر عهدهدارند. شرکت بازرگانی آتیه ارگ آتبین (گیلدا) یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرمای مضافتی بم و صادرکننده به سایر کشورهاست.
سوالات متداول
آیا در کویت مالیاتی به صادرات میوه و ترهبار تعلق میگیرد؟
خیر، صادرات میوه از سراسر دنیا به کویت بدون مالیات است و تجار میتوانند به هر میزان که بخواهند واردکننده میوهها و ترهبار باشند.
مزایای صادرات خرما به کویت چیست؟
ارزان و مقرونبهصرفه بودن
داشتن بانک معتبر جهانی
نامحدود بودن صادرات میوه به کویت
داشتن مرز دریایی با این کشور
شرکت گیلدا صادرکننده چه نوع خرمایی به کشورهای مختلف جهان می باشد؟
شرکت گیلدا صادرات انواع خرما به خاورمیانه و آسیای غربی و شرقی را بر عهده دارد. این شرکت انواع خرماها را ازجمله کبکاب، مضافتی، زاهدی، خاصویی، شاهانی و… است.
دیدگاهتان را بنویسید