تاثیر خرما روی پوست

مارس 8, 2021
توسط admin
3375 یازدید
0 دیدکاه
امتیاز [ratemypost-result]
تاثیر خرما روی پوست

در این مقاله درباره انواع ویتامین‌های خرما، تأثیر خرما روی پوست و نحوه تهیه ماسک خرما می‌خوانیم. خرما دارای ویتامین‌ها و عناصر کمیاب مختلف می‌باشد که هر یک از این ویتامین‌ها مشکلات پوستی خاصی را رفع می‌کند. ویتامین‌های موجود در خرما شامل ویتامین‌های A, B, C, K، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و عناصر ضروری و موردنیاز بدن مانند کادمیوم، منیزیم، پتاسیم می‌باشد. تأثیر خرما روی پوست به دلیل وجود همین ویتامین‌ها حائز اهمیت است.

حال به بررسی هر یک از مواد موجود در خرما و تأثیر خرما روی پوست می‌پردازیم.

 

تأثیر شگفت‌انگیز ویتامین‌های موجود در خرما بر روی پوست و تهیه ماسک خرما

 

منیزیم موجود در خرما باعث کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. بررسی‌های انجام‌شده روی میوه و هسته خرمای کبکاب نشان داده که برای رفع التهاب به‌جای استفاده از داروهای غیراستروئیدی از مواد گیاهی همچون خرما می‌توان استفاده کرد. همچنین مصرف خرما به دلیل داشتن پتاسیم باعث کاهش سخت شدن رگ‌ها و کاهش 15 درصدی ‌تری‌گلیسیرید و عدم بروز سکته قلبی می‌شود.

خرما برای زیبایی پوست

بنظر می رسد که با توجه به عناصر موجود در خرما، خرما فواید زیادی برای ما داشته باشد مخصوصا روی پوستمان تاثیر بسزایی بگذارد. حال سوالی که پیش می‌آید این است که آیا خرما برای پوست خوب است؟»

خرما با داشتن ویتامین‌های A و C باعث جلوگیری از آسیب رادیکال‌های آزاد می‌شود. بدین‌صورت باعث افزایش خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش چین‌وچروک می‌شود. پس با کند کردن روند پیری پوست، روشن و شفاف‌سازی پوست و کمک به پوست بدن در برابر اکسیداسیون از پوست محافظت می‌کند.

خرما دارای خاصیت پاک‌کنندگی پوست صورت و ویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک است که از آن در داروسازی برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌شود.

ویتامین A موجود در خرما سلول‌های مرده پوست، لک‌های تیره و جوش‌های سرسیاه را از بین می‌برد.

همچنین خرما به‌عنوان یک‌لایه بردار مناسب پوست هم مورداستفاده قرار می‌گیرد. تنها کافی است شما مقداری خرما را با نصف فنجان شیر گرم خیسانده و سپس له کرده و به مدت 3 تا 4 دقیقه روی پوست خود قرار داده و سپس بشورید.

از خرما به‌عنوان رطوبت رسان و محافظ در برابر اشعه UV هم می‌توان استفاده کرد.

این مطالب نمونه‌ای از تأثیر خرما روی پوست به شمار می‌آید.

 

ماسک خرما روی پوست

همان‌طور که در قرآن و احادیث ائمه از خواص منحصربه‌فرد و تأثیر خرما روی پوست بسیار گفته‌شده، اگر به دنبال پوستی شاداب و صاف هستید خرما را دست‌کم نگیرید. خرما دارای ویتامین‌های مختلف می‌باشد ازجمله ویتامین B12 یا اسید پانتوتنیک که برای کاهش چین‌وچروک و آب‌رسانی پوست بسیار مؤثر واقع‌شده است. پس پیشنهاد ما به شما تجربه استفاده از ماسک خرما از سنین جوانی هست. اگرچه در هر سنی هم که باشید هنوز دیر نیست تا تأثیر خرما روی پوست خودتان را ببینید.

یکی از مزایای استفاده از ماسک خرما نداشتن عوارض بسیار و گیاهی بودن آن است زیرا در بسیاری از کرم‌ها و لوسیون های مرطوب‌کننده، التیام دهنده و ترمیم‌کننده از این ویتامین B12 محلول در آب استفاده می‌شود. ولی به دلیل فرمولاسیون شیمیایی آن استفاده از این نوع کرم‌ها و لوسیون ها دارای عوارض بسیاری است.

حال که از تأثیر خرما روی پوست گفتیم، می‌خواهیم طرز تهیه ماسک خرما را برای شما توضیح دهیم.

طرز تهیه ماسک خرما و مواد لازم

۵ عدد خرما

نصف فنجان شیر

دو قاشق غذاخوری عسل خام

یک قاشق غذاخوری بلغور

 

مراحل تهیه ماسک خرما

1- ابتدا هسته‌های خرما را از داخل آن خارج کنید

2- داخل خرما را کاملاً تمیز کرده به‌طوری‌که عاری از گردوغبار باشد

3- شیر را به مدت 5 دقیقه جوشانده

4- خرماها را داخل شیر بیاندازید تا خیس شود

5- سپس مخلوط ایجادشده را به مدت 5 ثانیه داخل مخلوط‌کن انداخته یا داخل ظرفی کاملاً له کنید.

6- یک قاشق عسل و یک قاشق بلغور را به آن اضافه کرده و دوباره مخلوط‌کنید تا به‌صورت یک بافت تقریباً نرم دربیاید.

عسل با خاصیت ضدالتهابی و ضد باکتریایی باعث‌ترمیم زخم و از بین بردن جای جوش‌ها می‌شود و از بروز عفونت جلوگیری می‌کند. همین مورد باعث کنترل و کاهش جوش‌های صورت می‌شود. بلغور مورداستفاده در این مخلوط هم به دلیل داشتن انواع ویتامین‌های موردنیاز بدن ازجمله منیزیم و ویتامین B12 گزینه‌ی مناسبی برای آب‌رسانی و افزایش خاصیت کشسانی پوست است. شما حتی می‌توانید از آرد سمولینا نیز به‌عنوان اسکراب استفاده کنید. این آرد دارای بافت دانه‌ای می‌باشد و منافذ پوست را عمیقاً تمیز می‌کند.

7- حال می‌توانید ماسک را به مدت 20 تا 30 دقیقه روی صورت و گردن خود بگذارید.

8- پس از خشک شدن ماسک به مدت 5 دقیقه با دستانی مرطوب به حالت دورانی پوست خود را مالش دهید.

9- سپس صورت خود را با آب بشورید و خشک‌کنید.

حال می‌توانید تأثیر خرما روی پوست خود را ببینید.

 

فواید خرما برای پوست و مو

خرما با توجه به خواص مختلفی که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، دارای تأثیرات مختلفی است.

تأثیرات خرما روی پوست عبارت‌اند از:

1- کشسانی پوست: وجود ویتامین‌های ث و ب که دارای خاصیت ایجاد حالت کشسانی و ارتجاعی برای پوست هستند.

2- ترمیم و بازسازی پوست: بهبود زخم‌ها، ایجاد پوستی نرم و لطیف، بازسازی پوست و خواص ضد میکروبی ازجمله خواص مربوط به روغن خرما می‌باشد.

3- خاصیت ضد پیری خرما: یکی از مواردی که به پوست ما می‌تواند بسیار آسیب بزند، رادیکال‌های آزاد اند. رادیکال‌های آزاد موجب پیری زودرس سلول‌های پوست ما می‌شوند. پوست ما با توجه به اینکه قدرت‌ترمیم دارد اما نمی‌تواند آسیب ناشی از میزان زیاد رادیکال‌های آزاد را جبران کند. ویتامین‌های موجود در خرما می‌توانند این آسیب‌ها را جبران کنند و از تجمع ملانین پوست جلوگیری کنند. اگر ملانین زیادی در زیرپوست تجمع یابد ممکن است لک ایجاد کند که به این وضعیت هیپرپیگمانتاسیون یا هایپرپیگمنتیشن گفته می‌شود. ملانین را سلول‌های ملانوسیت پوست می‌سازند.

4- تأثیر خرما روی پوست خشک: ویتامین‌های موجود در خرما مانند ویتامین ب می‌توانند باعث جلوگیری از خشکی پوست شوند.

موارد بالا تنها چند نمونه از خواص خرما برای پوست است.

 

خواص شیره خرما روی پوست

شیره خرما طبع گرمی دارد و دقیقاً مشابه تأثیر خرما روی پوست تأثیرگذار است.

ازاین‌جهت که با داشتن قندها و ویتامین‌های ضروری بدن از آن به‌عنوان جایگزینی برای افزودنی‌های قندی محصولات شیرینی‌پزی و مولتی‌ویتامین موردنیاز بدن استفاده می‌شود. شیره خرما بر روی پوست به دلیل داشتن ویتامین ث فراوان می‌تواند خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش دهد و باعث حفظ رطوبت پوست شود.

شیره خرما دارای گروه ویتامین ب می‌باشد که ویتامین ب 1 یا تیامین تأثیراتی در جوان‌سازی پوست دارد. حال اگر همین ویتامین ب 1 در بدن کاهش یابد باعث می‌شود که پوست دچار خشکی و حساسیت شود. ویتامین ب 2 یا ریبوفلاوین باعث احیای مجدد بافت پوست می‌شود و یکی از فاکتورهای مهم برای افرادی است که مستعد به جوش هستند.

ویتامین ب 2 موجود در شیره خرما باعث حفظ تعادل در ترشح موکوس روی سطح پوست می‌شود. همین امر سبب عدم ایجاد آکنه روی پوست می‌شود. ویتامین ب 2 در بازسازی پوست و ترمیم سلول‌های پوست نقش اساسی دارد. بدین گونه که سلول‌های جدید ایجادشده می‌توانند جایگزین سلول‌های فرسوده و مرده شوند.

یکی دیگر از تأثیرات خرما روی پوست داشتن ویتامین ب 3 در شیره‌ی خرما است. این ویتامین خاصیت نرم‌کنندگی دارد و می‌تواند آکنه و اگزما و درماتیت را بهبود بخشد. پس تا اینجا متوجه شدیم که ویتامین‌های ب 1 و ب 3 با خواصی که دارند می‌توانند باعث کاهش چین‌وچروک و نرمی پوست شوند.

ویتامین ب 5 یا پانتوتنیک اسید موجود در خرما موجب افزایش رطوبت رسانی و کاهش چربی پوست می‌شود و درنتیجه می‌تواند آکنه را کنترل کند. ضمناً این ویتامین منجر به کاهش کدری پوست می‌شود.

ماسک شیره خرما روی پوست

ماسک شیره خرما به چند طریق مورداستفاده قرار می‌گیرد و شما می‌توانید آن را به‌صورت ماسک بر روی پوست خود قرار دهید. ماسک شیره خرما روی پوست را از طریق مخلوط کردن شیره خرما با شیر و یا مخلوط کردن آن‌ها با زردچوبه یا آبلیمو می‌توان به دست آورد. حتی شما می‌توانید آن را با آرد گندم و عسل نیز ترکیب کنید و روی پوست خود به مدت 20 تا 30 دقیقه گذاشته و پس‌ازآن از شادابی پوست خود لذت ببرید.

سرکه خرما روی پوست

برای تهیه سرکه خرما باید از خرماهایی که در مناطق خشک به‌عمل‌آمده‌اند استفاده کرد. بدین خاطر که رطوبت زیادی ندارند و احتمال کپک‌زدگی در آن‌ها کم است. هر چه شیرینی خرما کم باشد دیرتر به سرکه تبدیل می‌شود.

پس برای تولید سرکه خرماهایی مانند پیارم و ربی که خشک و بدون شیره هستند برای این کار بسیار مناسب‌اند. در ضمن به خاطر داشته باشید که خرماها عاری از کپک‌زدگی باشند زیرا کپک‌زدگی یک خرما موجب تکثیر و کپک‌زدگی کل مواد داخل سرکه خرما می‌شود. ظرف مورداستفاده برای تهیه سرکه نیز باید ضدعفونی شده و تمیز باشد تا باکتری‌های مضر خارجی جایگزین باکتری‌ها مفید در روند ایجاد سرکه نشود.

 

الکل خرما برای پوست

امروزه بیشترین میزان الکل مصرفی در بازار و صنعت، الکل تهیه‌شده از خرما به شمار می آید که میزان خلوص آن حدود 70 درصد است.

الکل خرما کاربردهای مختلفی دارد:

1-مصارف طبی

2-مصارف صنعتی

3-تولید سرکه

4-مصرف به‌عنوان حلال

5-مصارف دارویی

6- تولید مشروبات الکلی

7-مصارف محصولات آرایشی

پس الکل خرما می‌تواند خاصیت ضدعفونی‌کننده برای زخم‌های بدن و پوست نیز داشته باشد. واردات این نوع الکل خرما درصورتی‌که درصد خلوص آن بالای 80 درصد باشد و مورد تائید وزارت بهداشت و درمان و وزارت بازرگانی باشد امکان‌پذیر می‌باشد.

 

تأثیر خرما روی مو

فولیکول‌های مو برای رشد نیازمند مواد مغذی هستند. خرما یکی از میوه‌هایی است که بسیاری از عناصر و ویتامین‌های لازم برای رشد و سلامتی مو را دارد. آهن موجود در خرما برای برطرف کردن کم‌خونی و کاهش ریزش مو به‌ویژه برای خانم‌ها بسیار مناسب می‌باشد؛ زیرا اگر میزان آهن هموگلوبین خون کم باشد اکسیژن‌رسانی به‌تمامی اندام‌ها کاهش می‌یابد و بسیاری از سلول‌های بدن نمی‌توانند به میزان کافی مواد لازم را از خون جذب کنند. بدین ترتیب فولیکول مو ضعیف شده و احتمال ریزش مو افزایش می‌یابد. خرما دارای ویتامین‌های مختلف ازجمله ویتامین‌های گروه ب، آ و ث هست.

ویتامین آ باعث فعال شدن غدد چربی و افزایش میزان چربی پوست سر می‌شود. همین امر می‌تواند آب‌رسانی موها را بر عهده بگیرد و موجب رشد مو شود. این در حالی است که مصرف بی‌رویه‌ی ویتامین آ نتیجه‌ای کاملاً معکوس دارد و خود یکی از دلایل ریزش مو محسوب شود.

ویتامین ب به‌واسطه افزایش خون‌رسانی به پوست باعث رشد فولیکول‌های مو می‌شود. ویتامین ث نیز با محافظت از پوست و موی ما در برابر رادیکال‌های آزاد و کلاژن سازی تأثیر خود را بر روند رشد مو می‌گذارد. کمبود ویتامین دی (D)  و ای (E) در بدن، ریزش مو را به همراه دارد.

خواص هسته خرما برای مو

مواد تشکیل‌دهنده هسته‌های خرما به‌طورمعمول شامل کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی و فیبرهای غذایی می‌شود. هسته‌های خرما سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که باعث جلوگیری از ریزش موها می‌شود. روغن خرما یکی از محصولات هسته خرما می‌باشد که ما برای استفاده از مواد مغذی موجود در آن مانند اسید اولئیک، لینولئیک، لوریک و پالمیتیک بکار می‌بریم.

شرکت گیلدا بزرگ‌ترین صادرکننده به سایر نقاط جهان است. این شرکت صادرات انواع خرما ازجمله خرمای ربی و پیارم بر عهده دارد.

 

سؤالات متداول

مزایای ماسک خرما نسبت به سایر ماسک‌های شیمیایی بازار چیست؟

در ابتدا باید گفت ماسک خرما یک ماسک گیاهی است پس احتمال حساسیت به این ماسک نسبت به سایر ماسک‌ها کمتر است. همچنین خرما دارای ویتامین B12 است و چون ماسک‌های دیگر شیمیایی هستند پس دارای عوارض مختلف‌اند.

آیا شرکت گیلدا صادرات خرماهای موردنیاز برای تهیه سرکه را تولید و صادر می‌کند؟

بله شرکت گیلدا یکی از صادرکننده‌های خرما مخصوصاً ربی و پیارم به سایر نقاط برای تهیه سرکه است.

تأثیرات خرما روی پوست چیست؟

تأثیرات خرما روی پوست شامل خرما کشسانی پوست، ترمیم و بازسازی پوست و خاصیت ضد پیری می‌باشد.

برچسب ها
اشتراک گذاری مطلب:
[ratemypost]

بیشتر بخوانید

عوارض خرما
عوارض خرما

بسیار جالب است که بعد از آن همه تعریف‌هایی که شنیدید، با تیتر عوارض خرما مواجه شوید. عوارض خرما هنگامی که به مقدار زیادی استفاده شود، ظاهر می ...

مارس 18, 2021
201914
فواید خرما
فواید خرما

در بسیاری از احادیث، روایات از ائمه و مقالات پزشکی از خواص خرما تعاریف زیادی گفته شده است. آیا شما هم اطلاعات کافی درباره فواید خرما برای بدن ...

مارس 17, 2021
199389
قیمت خرما
قیمت خرما

در بازار ایران و جهان هر روز قیمت خرما دچار تغییرات زیادی می شود. ما برای اطلاع از آن نیازمند استعلام گرفتن از شرکت های مختلف مانند شرکت ...

مارس 13, 2021
199197
صادرات خرما
صادرات خرما

خرما یکی از فرآورده‌ های کشاورزی مورد توجه برای صادرات و واردات کشور ها می باشد. کشور ما جزو 10 کشور برتر جهان در زمینه ی صادرات خرما ...

مارس 9, 2021
197725

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×